Island og Færøyene

Øya Island ligger i Nord-Atlanterhavet syd for polarsirkelen. Landet er en republikk og har omtrent 350 000 innbyggere per august 2020. Færøyene derimot, er en øy som ligger nord for Hebridene og Shetland, og vest for Norge, i Atlanterhavet. Det er omtrent 49 000 innbyggere per august 2020.

Island

Island ble uavhengig Danmark i 1944. Hovedstaden er Reykjavik. Med god bil og innredning i bilen fra Work System vil du ha fine kjøreturer til severdigheter rundt øya. Worksystem har utvalg av takgrinder, slik at du har ekstra lagringsplass ved behov. På turene må du få med deg den Blå Lagunen, og Snæfellsnes Halvøya med vakre brusende fossefall. Kirkjufell og Snæfellsjökull med  trolske farger og stemning er også verdt turen, og isbreen Lagoon ved Jökulsárlón vannfallet Seljalandsfoss er viktige steder å besøke. Den fantastiske Geysiren, samt Thingvellir nasjonalpark, bør besøkes.

En av de største inntektskildene på Island er fisk. Musikklivet er rikt og variert, med blant annet islandske storhets-sangere og musikere som Björk, Sigur Rós, The Sugarcubes og GusGus. Island er vidt kjent for spennende islendingesagaer som Njåls saga, Eirik Raudes saga og mange flere. Rike beretninger om Islendingenes bosettelser og liv på Island. Rikt fortalte sagaer om familiehistorie og løsrivelser.

Island er mer enn bare rik kultur, og flotte severdigheter. Det er også masse viktig kunnskap fra Island i disse korona-tider.

Færøyene

Denne øya er fortsatt ikke uavhengig av Danmark, men fortsatt konstituert monarki med dronning Margrethe ll som øverst monark. De offisielle språkene er færøysk og dansk. Innbyggerne er av færøysk eller keltisk opprinnelse. Vulkaner har skapt denne lille øya, og øya ble kolonisert av hovedsakelig vikinger fra Norge på 1800-tallet. Barsk natur, og en herlig flott øy må nytes!

Fyrtårnet på Mykines gir deg en fantastisk utsikt over hav og land i naturskjønne røffe omgivelser. I hovedstaden Torshavn er det koselige intime gater med kafeer, små spisesteder og flott trebebyggelse. Magnuskatedralen, Kongsgården Kirkjubøargarður og Ólavskirkjan er alle steder du absolutt må besøke. Rik på historie og flott med treskjæringskunster og verdifulle minner. Vakker kunst av glass i kirkens dører og fortryllende hester. Her er opplevelser og minner for livet.

Både Færøyene og Island er flotte øyer verdt dine besøk. Kos deg!

Add Comment