Island og musikk går hånd i hånd

Island har et livlig musikk-miljø. Til tross for, eller kanskje på grunn av, den relativt lave befolkningen spredd utover store tomme områder, har Island bydd på mange internasjonalt anerkjente musikere. Blant de mest kjente er sangerinnen Björk, bandene Sigurd Rós, Sólstafir, Of Monsters and Men og The Sugarcubes, men dette er bare for å nevne et par. Island har flust med gode musikere, til tross for den noe fjerne lokasjonen og lave befolkning sammenlignet med andre land.

Kanskje er det noe med det unike landskapet som inspirerer til kreativitet og magnifisent sevluttrykkelse. Det hadde ikke vært forbausende, siden naturen i Island er kjent for å være storslagen og utrolig, med varme kilder og vulkansk aktivitet. Det er ingen andre steder helt som Island på kloden.

Tradisjonell islandsk musikk har et nordisk preg. Det minner mye om tradisjonell norsk musikk, noe som ikke er så rart siden de to landene historisk sett har vært veldig nære. Island har også tatt vare på andre musikkformer som man ikke lenger finner andre steder i norden.

Med bluetooth hodetelefoner kan man nyte musikk og natur samtidig, uten å tenke på ledninger eller annet forstyrrende elementer. Man kan fokusere kun på seg selv og det man hører på, i samspill med den flotte utsikten man har foran seg om man befinner seg på Island.

Add Comment