G! Festival – En Annerledes Musikkopplevelse

Vakre Færøyene har langt mer å by på enn bare gammel arkitektur og lundefugler. Hvert år siden 2002 har de arrangert en spektakulær musikkfestival i den vesle bygda Gøta, som nå flere og flere begynner å få øynene opp for. G! Festival blir ofte assosiert med Eivør Pálsdóttir – Færøyenes internasjonale sangstjerne. Foruten Eivør selv, har skandinaviske band som Europe, Kaizers Orchestra og Gåte opptrådt på festivalen.

En ytterligere grunn til å reise dit

Å få med seg G! Festival når den holdes i slutten av juli, gir enda en god grunn til å besøke Færøyene. Billettprisene er rimelige hvis man vet hvordan man skal være økonomisk smart, noe centum.no i verste fall kan hjelpe en med å bli.

G! Festival skiller seg ut

Det som gjør at dette arrangementet skiller seg ut fra andre festivaler, er beliggenheten. Scenene er plasserte på stranden, noe som gjør at en alltid har øyenes unike landskap i bakgrunnen. Fordi Færøyene er en mer eller mindre uberørt perle, et avsidesliggende paradis hvor besøkende utenfra ofte finner ut at luften der er renere enn det de er vant med hjemme, forbinder en kanskje ikke stedet automatisk med store musikkfestivaler.

Likevel har G! Festival blitt mer og mer lagt merke til internasjonalt, mye takket være hederlig omtale i engelskspråklige aviser. Mange utenlandske journalister har med begeistring skrevet om egen positive opplevelse av arrangementet, og festivalens egen hjemmeside vet derfor å gi tilstrekkelige opplysninger om neste års festival.

En festival i vekst

G! Festival er et moderne innslag i en færøysk bygd som ellers er mer eller mindre skånet for nymotens arrangementer. Gøta er dessuten Eivør Pálsdóttirs hjembygd. Ellers er G! den første ordentlige utendørs musikkfestivalen som noensinne ble holdt på Færøyene. Som nevnt tidligere ble den første konserten holdt i 2002, og den gang deltok rundt 1000 mennesker. I de påfølgende årene har salgene alltid økt.

I 2005 ble festivalen for første gang utsolgt, hvilket betydde at det ble solgt rundt 6000 billetter. I tillegg deltok dette året mellom 2000 og 4000 mennesker på festivalen uten billett, ved at de så konsertene fra båter i sjøen, eller fra veiene rundt området. Det antas at en femtedel av hele øygruppas befolkning på den ene eller den andre måten var med på festivalen i 2005.

Hva med å ta turen?

På festivalens hjemmeside finner du info om neste års G! Festival, og på vegne av arrangørene håper vi du vil vurdere å ta turen. G! har noe for enhver smak; artister som opptrer spiller alt fra pop, rock, metal, folk, hip-hop og så mye mer. På scenen finner du både store, internasjonale grupper, så vel som mindre kjente, lokale band. G! Festival har alt du trenger til en original festivalopplevelse, og er verdt å få med seg for de som planlegger en tur til Færøyene.

Add Comment