Ta med barna på tur til Island og Færøyene

Det er ikke alltid avslappende å reise med små barn, det vet alle foreldre. Det er derfor en lettelse å ta med familien på ferie til nordiske land. Temperaturen er som en god norsk sommer, forholdene er små og lette å ta seg fram i. Joda, prisene er ikke som i syden, men det er allikevel noe billigere enn hjemme i Norge.

Ikke pakk dine peneste klær

Du trenger ikke å ta med deg mye utstyr for en tur til disse øyene. Du kommer neppe til å kle på barna sine peneste klær, og foreldrene vil heller ikke trenge byklær. Det er nyttig å sjekke langtidsvarselet for disse stedene før du reiser, men husk på at været skifter raskt på øyene i Nord-Atlanteren. Ta med klær fra kidsbrandstore.no til barna i tilfelle regn og kjølig vind. Hvis du drar på vinteren bør du pakke til en mild norsk vinter. Det er lurt å ta med flere skift i tilfelle barna blir våte, siden deres aktiviteter innebærer mer leking i snø og regn, enn de voksnes.

Aktiviteter for alle årstider

Værforholdene på Island er gode om sommeren, men mange tar turen året rundt. Om vinteren er landskapet dekt av et nydelig blått lys, og man kan til og med gå på ski litt lengre inn i landet, og dette kan være noe for barna, da landskapet er lett å ta seg fram i. Hvis ungene er glade i å stå på ski, kan man dra til Akureyri. Her kan dere ta heisen opp til toppen og nyte utsikten utover fjorden før dere setter utfor. Det er ikke særlig bratt, og passer derfor til alle aldre. Etter en formiddag på ski, kan man dra til varme kilder for å bade. Det kan man finne flere steder på sagaøya, og det er ikke langt fra skibakken til nærmeste varme kilder. Hvem kan ikke tenke seg å sige ned i et naturlig varmt boblebad etter en frisk dag på fjellet?

På Færøyene kan man delta i mange barnevennlige aktiviteter, som også er spennende for voksne. Barna kan ri på den lille færøyske hesten, mens foreldrene nyter utsikten. Landskapet er grønt og vilt, med store sletter som slynger seg over runde fjellandskap, med sjøluft som lett blåser innover. Matkulturen er særdeles spennende i Tórshavn, hvor nesten all mat er lokal. Her kan de voksne kose seg ved å prøve gourmetmat i den lille byens mange restauranter. Mye av maten er basert på hval, fisk og sauekjøtt, og siden alt er er kortreist, smaker det rykende ferskt. Flere kjente kokker har i det siste etablert små gourmetrestauranter i Tórshavn, og her kan man få lokal mat på fransk vis.

Add Comment