Island har alt

Etter finanskrisen i 2008 har Islands økonomi blomstret opp igjen. Og med en optimisme i næringslivet, så har også turistene funnet veien til Island. Riktignok har Island alltid vært sett på som et eksotisk og spennende land langt oppe i arktisk sone, men nå har verden for alvor oppdaget Island. Og Island har alt du kan tenke deg, fra sine varme, blå laguner som oppstår som geysirer til praktfulle vulkanformasjoner og koselige små byer. Dette kompakte landet kan oppleves på alle mulige måter, enten det er aktivitetsferie, badeferie eller byferie.

En bakside med alt

Men øya Island og dets 300 000 innbyggere har begrenset kapasitet og med den stadige boomen av nye turister hele tiden er det mange som tenker at det kan bli for mange turister på Island. Ifølge statistikk så opplever Island over 1 000 000 hotelldøgn hvert eneste år som følge av turismen. Det gir utfordringer når det kommer til sanitære behov og andre fasiliteter som turister gjerne krever. Faktisk opplever mange islendinger at vilt fremmede mennesker fra andre land kan komme og banke på døra hjemme hos dem for å etterspørre overnatting. Sett bort fra dette, er Island en fantastisk øy å oppleve. Deres hovedfartsåre, Ringveien, binder hele øya sammen og det er et godt tips å leie seg bil for å ta en roadtrip på Island.

En opplevelse for livet

En ferie på Island gir nok ingen garantier for sydenvarme. Men den gir rikelige opplevelser og et søk om lån hos Sambla kan fort være nyttig om an velger å dra på en tur til vulkanøya. Det kan være lurt å planlegge godt før man drar i vei til Island. Med tanke på det høye antallet turister så bør man reservere overnatting i god tid slik at man ikke måtte oppleve å springe rundt i Reykjaviks gater om natta og banke på hos de lokale fordi man ikke hadde husket på å bestille på forhånd. Ta en tur i de blå lagunene, en biltur rundt hele Island eller opplev det islandske kjøkken der råtten hai er en spesialitet.

Add Comment