Sommerferie på Island? Slik bør du kle deg

Hvordan skal du kle deg på sommerferie til Island? Og hvordan er shoppingmulighetene? Dette skal vi gå nærmere inn på i dette innlegget.

Island – vakker natur, lyse sommernetter og spennende opplevelser. Kanskje du har tenkt deg på Golden Circle-turen? Eller på hvalsafari? Island er et unikt reisemål og skiller seg veldig ut fra andre ferier. Derfor bør du planlegge godt når du pakker klærne dine!

Handle klær før du drar!

Klesshopping er en aktivitet mange ser frem til på ferie. Men når du skal til Island kan det lønne seg å ta ferieshoppingen på forhånd. Vi anbefaler influenserfavoritten https://www.na-kd.com/no, som har et kjempestort utvalg av både penklær og fritidstøy! Dette er moteelskernes favoritt, og du kan finne så mye lekre klær av god kvalitet. Grunnen til at vi tipser om å ta sommershoppingen på forhånd er at Reykjavík ikke kan kalles et shoppingmekka, i hvert fall ikke for klær. Ikke bare er det dyrt, men det er også få internasjonale kjedebutikker. Du finner riktignok et par vintageklesbutikker, og liker du unike plagg kan du se mye spennende islandsk design. Reykjavík er byen for små selvstendige nisjebutikker, kultur og fantastiske kafeer! Gled deg til å nyte kafélivet med deilig kaffe og det lokale bakverket Kleina, men ta klesshoppingen før du reiser.

Dersom du skal handle inn klær til ferien bør du se etter behagelig tøy som varmer. Island har faktisk ganske milde vintre, men også kjølige sommere. Historisk snittemperatur i juli, basert på værmeldinger mellom 1985-2020, er 14 grader. Derfor kan du gjerne gjøre høstshoppingen allerede nå, og være klar til både islandsk sommer og norsk høst samtidig!

Dette bør du ta med

Helt til sist vil vi gjerne gi deg en liste med forslag til hva du bør pakke.

  • Gode sko! Island har helt fantastisk unik natur, som bare må oppleves. Ta med noen gode joggesko, og sørg for å impregnere dem før du reiser, så de tåler litt regn!
  • En vindjakke. En tynn, behagelig jakke som gir ly for vinden er kjekt å ha, særlig når du skal ut på hvalsafari.
  • En pen bluse eller kjole. Du kommer sikkert til å dra mye på kafé og restaurant, så det er lurt å ha med seg noe pent! Husk strømpebukse hvis du går for kjole.
  • Badetøy! Å dra for å bade i Den blå lagune er en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Nyt et varmt, deilig bad i denne blå kilden. Svømming er populært blant islendingene og det finnes mange svømmehaller, så her er mulighetene utallige! Kanskje hotellet deres har et basseng også?

Add Comment