En gave til den som har alt

De er ikke store i folketall og areal, men opplevelsene ved et besøk på Færøyene eller Island er store nok til å vare resten av livet. Begge disse små paradisene slutter aldri å gi om de får muligheten, og gavene de gir kan bare beskrives av de som har vært der.

Gi deg selv en gave

Om det noen gang skulle være tvil om hvilke steder som bør skrives ned på en «Må gjøre før jeg dør»-liste, så bør en tur til Færøyene og Island være klare valg. Med sine eksepsjonelt vakre og værbitte natur, med stupbratte, gresskledte klipper, vil utsikten i alle himmelretninger ta pusten fra den mest vante turist. Om opplevelser, indre ro og fantastisk natur er det største ønske, er en reise til Færøyene eller Island en av de beste gaver du kan gi deg selv. Det eneste som kan toppe en reise til en av disse øygruppene, er en tur til begge!

Med snaut 50 000 innbyggere, hvorav 13 000 bor i hovedstaden Torshavn, er Færøyene en liten, selvstyrt del av Kongeriket Danmark, og består av 18 vulkanske øyer. Island, en selvstendig stat og selv om landet er ganske mye større enn Færøyene, er det også mange likheter. Island har rundt 340 000 innbyggere, og med 130 000 av disse i hovedstaden, Reykjavik, er resten av befolkningen spredt over et vulkansk og trollbindende landskap. Den vulkanske aktiviteten som skapte Færøyene har avtatt, men på Island kan flammene fra jordens indre fortsatt ses i landskapet.

En gave fra Moder Jord

Med den stadige vulkanske aktiviteten, kan det sies at Færøyene og Island er en gave gitt oss fra Moder Jord. Og når inntrykkene og utsikten tas med i betraktningen, så kan det argumentet forsvares. Gjennom tiden, flere ti-talls millioner år, har vær, vann og vind formet øygruppene, og gitt oss det storslåtte fjordene, trappeklipper og fjellområdene innlands. Med raskt stigende kystlinje kan til og med surfere få oppleve Moder Jords gavmildhet, i form av fantastiske bølger å utøve sin lidenskap på.

Naturen gir og tar, og det er fortsatt forholdsvis høy vulkansk aktivitet på Island med alt det medfører. Askefast ble et begrep da Eyjafjallajökull hadde utbrudd i 2010, og det var store praktiske og økonomiske utfordringer under og etter utbruddet. For de som opplevde utbruddet på nært, men trygt, hold ble det en opplevelse for livet. Selv for godt vante islendinger. Med stadige mindre utbrudd, jordskjelv og tøffe stormer, er ikke Island for hvem som helst, men sammen med Færøyene så kan et besøk gi unike opplevelser og minner for livet.

Del det unike

Ved et besøk til Færøyene eller Island så er det mange som ønsker seg en tur til de varme kildene, vulkanene eller de spesielle klippeformasjonene. Litt av det som gjør disse øygruppene spesielle kan kjøpes og gis bort i gave til kjente og kjære. Motivasjonen for å gi en slik gave kan være å skryte av egne reiser, men enda viktigere fordi andre også fortjener å ta del i opplevelsen. Det å sitte med en liten bit av den voldsomme, vulkanske opprinnelsen til vår planet gjør noe med en.

Det er en unik følelse.

Add Comment