Velg rett tursko for turen til Island

Island er et spennende reisemål, ganske enkelt fordi den islandske naturen er vill og annerledes enn den norske naturen. Opplev vulkaner, geysirer, fosser, isbreer og elvesletter, møt islandshester og sauer. Og ikke minst – oppdag den islandske vennligheten og gjestfriheten, den er legendarisk.

Fakta om Island

Island er en øy med rundt 330 000 innbyggere. Islands hovedstad er Reykjavik, der omtrent to tredeler av innbyggerne bor. I innlandet finner du lavaørkener, isbreer, fjell, vulkaner og mange andre fantastiske naturopplevelser. Denne varierte naturen krever sitt av både fottøy og bekledning for at det skal bli en behagelig opplevelse å besøke øyriket. La oss si det i klartekst: Feil sko gir deg gnagsår, vondt i føttene og ryggen, usikkert grep når du klatrer over stein og lava – og ikke minst store sjanser for å ødelegge den dyrebare ferien du har gledet deg til så lenge. Rett valg av sko gir deg et flott minne for livet uten risiko for liv og helse.

Opplevelser og natur – pakk riktig

Enten du vil vandre gatelangs i Reykjavik, eller du vil gå på fottur i den fantastiske naturen på Island, trenger du gode sko. Finn det viktigste til reisen i en sko nettbutikk, så har du alt klart før avreisen, og kan fokusere på opplevelsene du kommer til å ha. Ta gjerne med et par finere sko, også, i tilfelle du skal på konsert eller teater, da Island byr på mye kultur og underholdning i tillegg til naturopplevelser. Når du skal på fottur i naturen, er det gode fjellsko og varme klær som gjelder, så pakk fornuftig med realistiske tanker for din ferietur.

Hiker is standing at the edge of a cliff overlooking the Skaftafell Glacier in Skaftafell National Park in Iceland. The traveller is distant and looks very small in this majestic landscape on top of a mountain with the beautiful view over one of the many tongues of Vatnajokull glacier and the adjacent lagoon.

Utfordrende natur og geologi

Island er den attende største øya i verden, og ligger rett sør for Polarsirkelen. Island er plassert midt på den midtatlantiske rygg, og dette fører til at øya faktisk vokser. Det er en kløft som går tvers over øya, der to kontinentalplater glir i hver sin retning. Etter hvert som platene glir fra hverandre, fylles sprekken med stein. Disse forholdene gjør det viktig med rett utstyr til turen, og turskoene er det første som treffer den ujevne, vulkanske marken. Skal du kose deg på en slik tur, er fottøy noe av det viktigste å treffe rett med.

Add Comment